Pizza carpaccio met salade

Pizza. Dat klinkt als een verboden maaltijd tijdens een dieet. Diepvriespizza’s zijn inderdaad uit den boze tijdens Slinc. Wist je dat van alle kant-en-klaar producten in pizza het meeste zout zit? Maar niet alleen zout, ze bevatten ook veel verzadigde vetten en nauwelijks voedingsstoffen. Eigenlijk is een kant-en-klaar pizza dus gewoon 1 bonk rotzooi voor je lijf (sorry!).
Maar goed nieuws: je kunt heel gemakkelijk een gezonde pizza variant maken. En deze carpaccio pizza is écht zo lekker! En juist door verse ingrediënten te gebruiken, heeft de pizza veel meer smaak. Alleen al door de witte bloembodem te vervangen door een volkoren variant heb je een goede basis voor een gezonde pizza. Dan kun je zelf eigenlijk zoveel groente toppings erop doen als je zelf wilt.
Deze carpaccio pizza is echt mijn favoriet. Try it, you’ll love it!
Ingrediënten voor 2 personen
• 2 volkoren flatbreads (50 gram per flatbread)
• 100 gram gezeefde tomaat
• 1 bol mozzarella
• Italiaanse kruiden
• peper en zout
• 125 gram carpaccio
• 1 zak rucola á 85 gram
• 225 gram cherry tomaten
• ± 50 gram Parmezaanse kaas vlokken
• ± 2 el. pijnboompitten
• ± 2 tl. groene pesto
Kun je geen flatbread vinden? Je kunt de pizza ook maken met een volkoren pizzabodem. Deze moet wel langer in de oven (15-20 minuten). Kijk op de verpakking voor de juiste bereiding.
Zo maak je de carpaccio pizza
- Verwarm de oven voor op 185 graden.
- Smeer de flatbreads in met de gezeefde tomaat en snijd de mozzarella in dunne plakjes.
- Verdeel een halve bol mozzarella over de twee flatbreads. Bewaar de andere helft voor de salade.
- Strooi er vervolgens wat Italiaanse kruiden, peper en zout overheen naar wens.
- Bak de pizza’s gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven. Als de mozzarella gesmolten is haal je de pizza’s uit de oven.
- Snijd de tomaten alvast door de helft.
- Verdeel ongeveer twee plakken carpaccio over de pizza’s. Doe er nu twee handjes rucola, en de helft van de tomaten overheen. De rest van de rucola en tomaten heb je nodig voor de salade.
- Maak de pizza’s af met Parmezaanse kaas, pijnboompitten en de pesto.
Zo maak je de salade
- Verdeel de overige rucola over twee borden.
- Doe de overige mozzarella, carpaccio, tomaten, pijnboompitten en Parmezaanse kaas over de salade en breng eventueel nog op smaak met wat pesto/olijfolie.
Gemiddelde voedingswaarde
per eenpersoonsportie
- 558 kcal
- 28 gram vet, waarvan verzadigd 10 gram
- 28 gram eiwitten
- 31 gram koolhydraten
- 12 gram vezels
Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. heeft een handig A5-formaat met een wiro-binding, zo valt het receptenboek niet dicht tijdens het koken. Erg makkelijk en handzaam in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop.
Alle Slinc. recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook dit gezonde pizza. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc. recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.

Doe het samen met Slinc. en Rachel Hulshof
“Ik begeleid al meer dan 15 jaar met veel enthousiasme vrouwen in afvallen met Slinc. Je raakt gemotiveerd omdat je snel afvalt, maar toch normaal eet. Reken af met frustraties en eetbuien en geniet van gezond en lekker eten.”
Reageer op dit bericht