gratis verzending & volgende dag in huis

Ik testte Herbalife

Herbalife producten overzicht

Geplaatst op 31 maart 2023 in categorie Inspiratie & Motivatie

Ik testte Herbalife

Aangezien mijn vakantiekilo’s van mijn all inclusive van oktober vorig jaar er nog steeds aanzitten, leek mij dit het geschikte moment om eens iets nieuws te proberen. Nou ja nieuw, ik heb het gevoel dat Herbalife echt al eeuwenoud is. Ik ken Herbalife al zolang als ik me kan herinneren, maar ik heb het zelf eigenlijk nog nooit gevolgd.

Dus tijd voor een test en meteen die drie vakantiekilo’s eraf te krijgen. Je kunt Herbalife overal op internet bestellen, maar ik zie nergens een instructie over een opstart, dus ik laat me adviseren door een distribiteur.

Hoe ziet een Herbalife dag eruit?

Een dagindeling van Herbalife bestaat uit 3 eetmomenten. Je drinkt in de ochtend en in de middag een Herbalife shake en in de avond eet je normaal (+/- 600kcal). Dus in de avond kun je gewoon met je gezin mee-eten. Wil je graag wat inspiratie voor slanke avondmaaltijden? Bekijk hier gezonde recepten. Je kunt er ook voor kiezen om ’s middags normaal te eten en de avondmaaltijd te vervangen door een shake.

Als je tussentijdens honger hebt, mag je kiezen voor een tussendoortje. Herbalife biedt zelf een tussendoortjes aan als proteïne repen (in 3 verschillende smaken) en proteïne nootjes, maar je mag ook groente of fruit eten. Of een iets hartiger tussendoortje, zoals een ei, kaas, plakje rookvlees of kipfilet of een handje noten.

Wat zit er in een Herbalife shake?

Een Herbalife shake is een maaltijdvervanger en bevat zo’n 220kcal per shake. Een shake is rijk aan proteïnen (eiwitten) uit zuivel en soja. Je maakt de shake aan met bij voorkeur 250ml halfvolle melk, maar het mag ook met allerlei andere dranken als sojadrink, drinkyoghurt, ongezoet fruitsap, amandelmelk, kokosmelk, magere kwark en magere yoghurt. De shakes van Herbalife zijn in 8 verschillende smaken verkrijgbaar. Vanilla, Cappuccino, Chocolade, Aardbeien, Tropische vruchten, Cookies & Cream, Toffee Appel Kaneel en een variant zonder gluten, lactose en soja.

Omdat je fruit mag tijdens Herbalife, kun je eindeloos variëren met je shake door fruit toe te voegen. Er zijn genoeg recepten om een verschillende fruitshakes te maken.

Voedingssupplementen

De noodzakelijk voedingssupplementen die je moet innemen zijn Vezel- en kruidentabletten en de Multivitamine complex.

Je neemt 3x per dag, bij elke maaltijd, 2 Vezel- en kruidentabletten in. Dit draagt bij aan de dagelijkse behoefte aan voedingsvezels, waardoor ook de stoelgang goed blijft gaan. Daarnaast neem je 3x per dag, bij de maaltijd, 1 Multivitamine complex in. Dit is een aanvulling van de nodige vitaminen en mineralen.

Je kunt daarnaast nog kiezen voor Thermo Complete. Een mix van natuurlijke cafeïne die een mentale boost geeft. Het helpt de concentratie en alertheid verbeteren. Je neemt deze twee keer per dag in. Eigenlijk in plaats van een koffie of thee pauze.

Mijn ervaring met Herbalife

Ik heb de producten twee weken gebruikt en ik heb geen honger gehad. Dat kan bijna ook niet, want je mag in principe altijd iets eten tussendoor. Ik stond ervan te kijken hoe vol ik zat van een shake. Ik had soms niet eens trek in een tussendoortje. Het zijn ook lekkere shakes. Ik had vanille en chocolade smaak en die waren lekker en niet te zoet. En het is heel erg fijn dat je ’s avonds wel gewoon mag eten!

Ik heb uiteraard meer ervaring met verschillende diëten en wat ik hier vervelend vond, is dat er niet een duidelijk uitleg bij zit. Ik wil alles nog even kunnen doorlezen of terugkijken. Je krijgt een deel uitgelegd en wat geprinte stencils. Ik vind dat voor zo’n duur product onprofessioneel. Daarnaast komt alles in onderdelen. Veel verschillende opties. Ik houd van startpakketten, dat je alles in één hebt.

Het eindresultaat na 2 weken

Ik ben in 2 weken 2 kilo afgevallen. Dat is absoluut netjes, dus over de kilo’s zeg ik: top!

Het principe van Herbalife is ‘Keep it fun’. Dus afvallen, maar tegelijk ook zorgen dat je het langere tijd volhoudt. Dus één keer per week friet eten, kun je gewoon blijven doen. Of een wijntje in het weekend, kan gewoon. Daar is uiteraard iets voor te zeggen, maar uiteindelijk zorgt dat op de langere termijn voor minder gewichtsafname. Je raakt daardoor minder gemotiveerd en gaat meer gaat zondigen. Wat resulteert in dat je niet meer afvalt, maar toch nog steeds maaltijdvervangers gebruikt. Je gebruikt dus vaak oneindig lang shakes, terwijl er in je gewicht niets gebeurt.

Je maakt jezelf op deze manier afhankelijk van een product en wordt vaak bang voor het eten van koolhydraten zoals brood. ‘Want daar word ik dik van’. Er komt onterecht angst voor gewoon eten, zoals brood. Ik ben voorstander voor maaltijdvervangers om af te vallen, niet om op gewicht te blijven.

Het Herbalife product zelf is kwalitatief een super product! Ik kan niet anders zeggen. Maar alleen een product is niet genoeg. De begeleiding, een begeleidend schrijven, een startpakket en duidelijke regels zijn belangrijk om het afvallen tot een succes te maken.

Mijn conclusie en advies

Naar mijn mening is striktheid in een dieetprogramma belangrijk. Wat mag wel, wat mag niet, hoe ziet je dag eruit, recepten etc. Ik mis bij Herbalife kaders. Het motto ‘Keep it fun’ is mij iets te vrijblijvend. Striktheid is misschien minder ‘fun’, maar leidt wel tot betere resultaten in een kortere periode. Ik zie deze goede resultaten namelijk wel terug in mijn begeleiding in afvallen met Slinc. In tegenstelling tot Herbalife is dit een dieet op basis van normaal eten, maar het heeft een duidelijk kader, eetschema en voedingslijst. En snelheid! Je hebt goede resultaten, je blijft daardoor gemotiveerd en je blijft daardoor afvallen. En daarmee ben je sneller bij je streefgewicht.

Maar om in de kader van maaltijdvervangers te blijven: ik testte ook al eens eerder de Clean 9 van Forever. Een soortgelijk product en programma maar met een duidelijk startpakket. Zonder uitleg van een begeleider zit alles in dit pakket wat je nodig hebt. Lees hier mijn verslag over Clean 9 van Forever.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat daarom uit naar Forever Clean 9 in plaats van Herbalife.

Afvallen met normaal eten

Doe het samen met Slinc. en Rachel Hulshof

“Ik begeleid al 15 jaar met veel enthousiasme vrouwen in afvallen met Slinc. Met een complete Startbox heb je alles in huis om direct te starten met afvallen. Normaal eten, snel resultaat. Geniet van gezond en lekker eten terwijl je afvalt.”

Help mij afvallen
Lees ook

Reageer op dit bericht