Chili con carne

Lekkerste Chili con carne
Ik ben dol, dol, dól op Mexicaans eten. En dacht ik dat chili con carne hartstikke Mexicaans is, blijkt de oorsprong van dit gerecht helemaal niet in Mexico te liggen. Maar een overgewaaid Europees gerecht dat Texanen hebben geclaimd als zijnde: Texaans. En dan nog een misvatting: in de echte chili con carne horen helemaal geen bonen. Texanen zeggen: ‘if you know beans about chili, you know that chili has no beans.’
Maar laat ik nou helemaal gek zijn op bonen. En je lijf ook. Want bonen hebben veel gezondheidsvoordelen. Kidneybonen vertragen de opname van suikers in de bloedbaan en daarmee verlagen ze de bloedsuikerspiegel. Ze bevatten ook veel vezels dat ervoor zorgt dat je lang vol zit. Je hebt dus geen last van een hongergevoel in de avond. En kidneybonen verhogen het aantal gezonde darmbacteriën. Lekker en ontzettend gezond dus. Een prima recept als je wilt afvallen met Slinc.
Ingrediënten voor 2 personen
- 100 gram zilvervliesrijst
- 220 gram mager rundergehakt
- 130 gram kidneybonen
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 1 rode ui
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 200 gram courgette
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl Euroma Mexicaanse taco kruiden
- 2 tl rode balsamico azijn
- 2 el zure room
- ½ groene peper (optioneel)
Zo maak je de chili con carne
- Kook rijst volgens de verpakking gaar. Snijd de rode ui fijn, de gele paprika in blokjes en de rode in reepjes. Snijd de courgette in halve maandjes en pers de knoflook fijn.
- Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de taco kruiden aan tot de geuren vrijkomen. Voeg vervolgens de gehakt, rode ui en knoflook toe en bak het gehakt rul. Giet de kidneybonen af en laat uitlekken.
- Voeg na 5 minuten de paprika’s, courgettes en kidneybonen toe en bak nog eens 5 minuten. Voeg daarna de tomatenblokjes en balsamico azijn toe en laat afgedekt 3 minuten zachtjes pruttelen.
- Giet de rijst af en verdeel over de borden. Schep de chili eroverheen en garneer met de zure room en eventueel wat groene peper. Als je het lekker vindt, kun je ook nog wat koriander toevoegen.
Kook je liever uit een receptenboek? Het kookboek van Slinc. valt niet dicht tijdens het koken en is makkelijk en handzaam voor in de keuken. Bestel het kookboek Slank & Gezond (verschillende delen) in de webshop.
Gemiddelde voedingswaarde
per eenpersoonsportie
- 618 kcal
- 19 gram vet, waarvan verzadigd 7 gram
- 37 gram eiwitten
- 65 gram koolhydraten
- 13 gram vezels
Alle Slinc. recepten mag je gebruiken als je wilt afvallen, dus ook deze chili con carne met rijst. Wil je niet afvallen, maar gewoon gezond eten? Ook dan kun je de Slinc. recepten aanhouden. Je krijgt alles binnen wat je nodig hebt.

Doe het samen met Slinc. en Rachel Hulshof
“Ik begeleid al meer dan 15 jaar met veel enthousiasme vrouwen in afvallen met Slinc. Je raakt gemotiveerd omdat je snel afvalt, maar toch normaal eet. Reken af met frustraties en eetbuien en geniet van gezond en lekker eten.”
Reageer op dit bericht