gratis verzending & volgende dag in huis

Niet vullen, maar voeden

Voeden met voedingstoffen

Geplaatst op 20 april 2021 in categorie Inspiratie & Motivatie

Voeden van het lichaam

Heb je weleens nagedacht over het woord ‘voeding’? Het woord zegt het eigenlijk al. Voeden is: ‘het lichaam voorzien van alle stoffen die het lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren.’ Zoals een auto op benzine rijdt, een stoomtrein op kolen, zo functioneren wij op voeding. We voeden het lichaam met brand-, bescherm- en bouwstoffen.

Voedingstoffen

Brandstoffen zijn nodig zodat wij energie hebben om te kunnen bewegen, ademen en nadenken. Koolhydraten zorgen voor die energie. Beschermstoffen houden je lichaam gezond, onderhouden het immuunsysteem die bacteriën en virussen uit je lichaam weert. Bouwstoffen zijn nodig om nieuwe cellen aan te maken, zo kun je herstellen na ziekte of een wondje.  Wist je dat je elke 23 dagen een nieuwe huid hebt? Huidcellen die gemaakt worden door bouwstoffen die je lichaam uit je eten haalt. Je bent dus letterlijk wat je eet.

Niet vullen maar voeden

Tekort aan voedingstoffen

Maar wat gebeurt er nu als we te weinig voedingstoffen binnenkrijgen? Of teveel ongezonde voeding? We vullen het lichaam te vaak met ‘leeg’ eten (zonder voedingsstoffen). We zijn helemaal vergeten waar eten voor bedoeld is: voeden. Als je te weinig voedingstoffen eet, werkt het net zo simpel als benzine in een diesel auto: dan rijd je de motor kapot.

Gefabriceerd eten, alles wat in pakjes en zakjes komt, is eten waar nog maar bar weinig voedingsstoffen in zitten. En het lichaam gaat protesteren! We krijgen allerlei klachten, darmklachten, maagpijn, vermoeidheid, energieloos, huidproblemen, broze nagels, haaruitval etc. Zo zijn puistjes, huiduitslag, eczeem vaak een reactie op wat je (verkeerd) eet.

Gezond eten voor een gezond lichaam

Het is dus belangrijk dat je alle voedingstoffen binnen krijgt, óók als je wilt afvallen. Bij een tekort functioneert het lichaam niet optimaal, dus ook de vetverbranding niet. Met afvallen met Slinc. blijf je alles eten: koolhydraten, eiwitten en vetten. Alles wat het lichaam nodig heeft aan voedingstoffen.

Voor en na foto van Afslankcoach Rachel Hulshof die 19 kilo afviel met Slinc.
Rachel viel 19kg af met Slinc.

Afslankcoach Rachel Hulshof

Rachel: “Nu ik op gewicht ben, eet ik nog steeds heel uitgebalanceerd. Gezond eten zorgt er niet alleen voor dat ik op gewicht blijf, maar ook dat ik me gezond voel.

Doordat ik zorg dat ik alle voedingstoffen binnen krijg, voel ik me energiek, verzadigd en lekker in mijn vel. Ik ervaar ook veel meer rust. Ik heb geen eetbuien meer, die ik vroeger heel veel had. En gezond én lekker gaat zeker samen. Ik gebruik nog steeds dagelijks de slanke recepten van Slinc.”

Lees mijn verhaal ➞

Lees ook

Reageer op dit bericht